Cursus Arabisch deel 2
Cursus Arabisch deel 2

Cursus Arabisch deel 2

0021
€ 18,00
Inclusief belasting

Uitgeverij: Barakah

Titel: Cursus Arabisch Deel 2

Oorspronkelijke Titel:دُرُوسُ اللُّغَةِ العَرَبِيَّةِ  

Schrijver: Dr. V. Abdur-Rahiem

Vertaler: Bilaal al-Eritree

Eerste druk: Safar 1440 N.H. Oktober 2018 N.CHR.

ISBN: 978-94-92503-03-9

Pagina's: 464

Kaft: Softcover

Taal: Nederlands

 

Cursus Arabisch voor Nederlandssprekende studenten deel 2 is een veelomvattende en populaire lessenreeks voor het leren van Qor’aanisch en traditioneel Arabisch, oorspronkelijk ontworpen en onderwezen aan de gerenommeerde Islamitische Universiteit van Medina. De reeks faciliteert het leren van de taal voor niet-Arabischsprekende studenten vanuit de hele wereld. Door de jaren heen heeft de lessenreeks het mogelijk gemaakt voor studenten om de Arabische taal machtig te worden en profijt op te doen van verschillende wetenschappen, zoals Qor’aanische exegese, hadieth, fiqh, sierah, geschiedenis en klassieke en moderne Arabische literatuur.

• De boekenreeks is beknopt (bestaande uit slechts drie boeken) maar is qua inhoud veelomvattend.

• De boekenreeks combineert moderne Arabische vocabulaire met islamitische terminologie, zoals die te vinden is in de Qor’aan en de Soennah.

• De boekenreeks behandelt alle belangrijke Arabische grammaticaregels op een manier waarbij de student meer doet dan alleen regels in het hoofd stampen.

• De boekenreeks helpt de student met het begrijpen van honderden verzen uit de Qor’aan, ahaadieth, Arabische parabels en poëzie.

Dr. V. ‘Abdur-Rahim behaalde zijn doctoraat Arabisch aan de Al-Azhar Universiteit te Caïro, en heeft meer dan vier decennia het Arabisch onderwezen. Hij was voor een lange periode een hoogleraar Arabisch voor buitenlandse studenten aan de Islamitische Universiteit van Medina. Hij heeft de moderne leermethode gecombineerd met het klassieke leersysteem, en heeft dezelfde stijl toegepast in deze lessenreeks in combinatie met een levendige en bruisende taal middels voorbeelden uit het alledaags Arabisch en het Arabisch in de Qor’aan en ahaadieth.

Auteur
V. Abdur-Rahiem
Taal
Nederlands
Onderwerp
Arabische taal
Kaft
Softcover
No reviews

Kwaliteit Reacties (0)

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

4 andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren.